• Met Michel gepland om op deze mooie zaterdag eens een niet “standaard” avondduik te gaan maken.

  Na de laatste heldere duik in Vinkeveen enigszins de hoop dat het in de Spiegelpas ook helder is en met name het (sluis)kanaal vanaf de Vecht.

  Rond 18.45 opgepikt door Michel en naar Nederhorst Den Berg “de parkeerplaats aan het Googpad” gereden.

  Tijdens het opbouwen van mijn set begint de aansluiting van de eerste trap te blazen en blijkt de O-ring niet meer goed. geloof het of niet maar voor het eerst in mijn 20 jaar duiken gaat mijn O-ring containertje open en moet ik zelf een nieuwe plaatsen!  (nieuwe O-ringen van +- 15 jaar oud haha)

  Het plan voor de duik is om het (sluis) kanaal aan het googpad in te duiken en dan om de kop van de Ballast Nedam camping te gaan en weer te eindigen bij de duiksteiger.

  Zo gezegd zo gedaan en na onze commando sprong, kompas ingesteld en gaan, onderwater veel groen, riet, maar helaas door de troebelheid weinig te zien en na ca. half uur klunen linksaf geslagen om om de kop heen te komen.

  Omdat de navigatie enigszins op de goede gok gaat en we na ca. 75 minuten nog geen duidelijke referentie punten hebben samen opgestegen en tot onze schrik nog een heeeeeeeeeel eind van de steiger (schat 800 meter hemelsbreed).

  Na overleg besluiten we een kompas koers te zetten en onderwater verder te gaan maar na al een paar minuten begint het diep, koud en heel slecht zicht te worden en ik met nog ca. 50 bar is dit geen goed plan…

  We  stijgen weer op en besluiten aan de oppervlakte richting de kant te zwemmen daar af te dalen en het laatste (ondiepe) stuk naar de steiger te duiken.

  Ondertussen veel leven gezien, snoek in allerlei maten, modderkruipers, baars, snoekbaars, voorn en een verdwaalde paling.

  Al met al leuke, spannende en intensieve duik. 🙂

  Computer geeft duikduur van 96 minuten (ca.10 aan opperlvlakte)

  grootste diepte 10,3 mtr.

  Grotere kaart weergeven

   

  Posted by Harry Beukers @ 20:30

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie? Wat? Waar?

Archief

Comments

Slideshow