On the road…

Gisteren (vrijdag) zijn we met zijn allen naar het Washington National Park Slagbaai geweest. Dat is een natuurpark in het noorden van Bonaire waar veel ongerepte natuur en zeldzame dieren te spotten zijn. Deze trip is nogal een onderneming want je doet er ongeveer 4 uur over over om het hele park door te crossen en dan natuurlijk niet over van die mooie geasfalteerde wegen zoals in NL. Maar dat is avontuur!!!

Voorafgaande werd ons verteld dat er in het park leguanen zijn zo groot als honden. Achteraf gezien hadden we moeten vragen om wat voor formaat hond het dan gaat. Het kan natuurlijk formaat “chiwawa” zijn maar ook formaat “Deense dog” (om maar wat te noemen). Maar goed…. vol spanning gingen we de beruchte plek zoeken waar die “super leguanen” zich dan schuil zouden houden. Onderweg kwamen we 2 Amerikanen tegen die helemaal “hyper”waren! Zij waren zich rot geschrokken van die leguanen die ook nog eens op je af kwamen! Heel gevaarlijk… zeker voor kinderen! Oke… wat nu? Brigitte hield het met Thom voor gezien en bleef een eind achter ons lopen maar met een gepaste adrealine liepen Harry, Michel, Brian, Nina en ik door.

Halverwege kwam de 1e “super leguaan” ons al tegemoet lopen. Mmmm… dat was zeker een jonkie? Klein maar fijn zeg maar!  Een stukje verder op kwam de rest aan waggelen en niet veel groter dan die 1e! Het zijn prachtige beesten hoor maar dit was wel een kleine tegenvaller of komt hier onze Nederlandse nuchterheid weer om te hoek kijken?

We hebben de meeste prachtige plekjes gezien en Harry en Michel hebben halverwege nog een duik gemaakt. Op deze plek konden de “achterblijvers” snorkelen en dan hebben we dan ook zeker gedaan! Er was erg veel mooie vis te zien en daarvoor hoefden wij niets een zoveel moeite te doen. Ze zwommen namelijk gewoon om ons heen! Nou hielp het wel dat we brood meegenomen hadden… 😉  Oh ja we hebben (eindelijk) Bonaire’s trots “de flamingo’s” in een groepje kunnen spotten!  Iedereen was aan het eind van de dag moe maar voldaan. Thom viel halverwege het park al in slaap en Brian kon zijn ogen aan het eind ook niet meer open houden maar we hadden deze dag niet willen missen!

Vandaag (zaterdag) was het erg vroeg opstaan! De mannen wilden namelijk een “boot duik” gaan maken in het Oosten van Bonaire. De boot vertrok om (schrik niet) 08.00 uur! En dat in de vakantie… Maar goed wij met z’n allen mee want de vertrekplek van de boot is toevallig bij het meest mooie strand van Bonaire! Daar aangekomen en na een half uur wachten even contact gezocht om te vragen waar die boot bleef? Tja…dat ging ‘m niet worden vandaag (excuses alom). Dus voor niets zo vroeg opgestaan!!! maar goed we hebben een heerlijk daggie een het strand gehad en Harry en Michel gaan die duiken alsnog op maandag maken en dat wordt dus weer vroeg opstaan!  Maar dat hebben we wel voor ze over 😉

Liefs